Blogger Widgets

ၿမန္မာ videos ေလးေတြၾကည္႔ သြားဦးေနာ္

Loading...

Wednesday, April 10, 2013

Cracker


Cracker

ဒီေန႔ မာမာ႔သမီးေလး Cracker ေလးေတြဖုတ္ပါတယ္ ငံျမျမေလးနဲ႔စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ႏွမ္းေစ႔နဲ႔ဘိန္းေစ႔ေလးေတြကလဲေမႊးေနတာမို႔ မာမာေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေလးကို ၾကိဳက္ပါတယ္ အပ်င္းေျပထိုင္ဝါးရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ အစာေျပထိုင္စားရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ အရမ္းကိုအဆင္ေျပတဲ႔မုန္႔ေလးပါ။
လုပ္ရတာလဲလြယ္ကူရိုးရွင္းျပီး ထဲ႔ရတဲ႔ပစၥည္းေတြကလဲ အလြယ္တစ္ကူဘဲဝယ္လို႔ရတဲ႔အတြက္ ကေလးလူၾကီးတို႔အတြက္မုန္႔ေလးအျဖစ္ လုပ္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။
Cracker အခုငါးဆယ္စာအတြက္ ပါဝင္ရမွာေလးေတြကေတာ႔

  • 1 1/2 cups plain flour
  • 1 tsp - သၾကား
  • 1 tsp - ဆား
  •  2 tbs - သံလြင္ဆီ
  • 1/2 cup - ေရ
မုန္႔သားေပၚတြင္ျဖဴးရန္
  • 1 tbs - ႏွမ္းေစ႔
  • 1/2 tbs - poppy seed (ဘိန္းေစ႔)
  • 1/2 tsp - ဆား (အားလံုးကိုေရာေမႊေပးထားပါ)
မုန္႔မဖုတ္ခင္မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္က ၾကိဳျပီး မီးအား320ဒီဂရီျဖင္႔ oven ကိုဖြင္႔ေပးထားပါ

Cracker လုပ္ရန္ျပင္ပါမယ္

ပထမဆံုးဂ်ဳံ သၾကားႏွင္႔ဆားတို႔ကိုေရာကာေမႊပါမယ္ ျပီးမွဆီႏွင္႔ေရကိုေရာကာမုန္႔သားရေအာင္ႏွဲေပး ပါမယ္

မုန္႔သားကို ဒိုးလံုးရေအာင္ႏွဲေပးပါတယ္ ရလာေသာဒိုးလံုးကိုသံုးလံုးျပန္ခြဲျပီး cracker အခုငါးဆယ္ရေအာင္
မုန္႔လုပ္ရန္ျပင္ပါတယ္

 ပထမဆံုးမုန္႔သားကိုဒလွိမ္႔တံုးႏွင္႔မလွိမ္႔မီစားပြဲေပၚသို႔ ဂ်ဳံမွဳန္႔အနည္းငယ္ျဖဴးေပးျပီးမွ မုန္႔ဒိုးသားကိုတင္ကာ ဒလိွမ္႔တံုးႏွင္႔လွိမ္႔ေပးရပါမယ္

ဒလိမ္႔တံုးႏွင္႔လွိမ္႔ေနစဥ္ မုန္႔သားကိုပါးႏိူင္သမွ်ပါးေအာင္လွိမ္႔ေပးပါ လွိမ္႔ေပးေနစဥ္ ျပန္ျပန္ျပီးက်ဳံ႔သြားတတ္တဲ႔အတြက္ အသာေလးေခ်ာ႔ျပီးလွိမ္႔ေပးရင္ရပါတယ္

လိုခ်င္ေသာအေနအထားသို႔ေရာက္ပါက ဂ်ဳံျပားကိုေရအနည္းငယ္စြတ္ျပီးႏွမ္းေစ႔ poppyေစ႔ ႏွင္႔ဆားတို႔တို႔ကို ျဖဴးေပးပါတယ္ ျပီးမွ လိုခ်င္ေသာပံုစံေလးမ်ားရေအာင္လွီးျဖတ္ေပးပါတယ္ က်န္ဒိုးလံုးမ်ားကိုလဲ ထိုနည္းအတ္ိုင္းလုပ္ေပးပါတယ္

မုန္႔ဖုတ္မည္႔ဗန္းထဲသို႔ baking paper ခင္းကာထိုဗန္းထဲသို႔ ျဖတ္ထားေသာမုန္႔သားမ်ားကို အသာေလးေကာ္ထဲ႔ေပးပါတယ္ မုန္႔ဖုတ္ရာတြင္မုန္႔သားမ်ားအက်က္ညီေစရန္ ထိုမုန္႔သားေလးမ်ားကို ခရင္းႏွင္႔သံုးေလးခ်က္ေလာက္ လိုက္ေပါက္ေပးရန္လိုပါတယ္

မုန္႔မဖုတ္ခင္မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ကၾကိဳျပီး 320ဒီဂရီအားျဖင္႔မီးဖြင္႔အပူေပးထားေသာ ovenထဲသို႔ မုန္႔ဗန္းကိုထဲ႔ျပီး၁၅ မိနစ္မွမိနစ္၂၀အတြင္းဖုတ္ေပးျပီးရင္ စားခ်င္႔စဖြယ္ cracker ေလးမ်ားရပါျပီ


Credit to  :  Mar Mar Lwin

No comments:

Post a Comment