Blogger Widgets

Wednesday, April 10, 2013

ပင္လယ္စာ အသုပ္စံု


ပင္လယ္စာ အသုပ္စံု

မာမာတို႔သားအမိႏွစ္ေယာက္ ေဈးလဲမသြားျဖစ္လို႔ ေရခဲသတၱာထဲမွာရွိတာေလးေတြကို ဟင္းျဖစ္ေအာင္လို႔ တစ္ေန႔တစ္မ်ဳိးမရိုးရေအာင္လုပ္စားေနၾကပါတယ္ က်န္ေနေသးတဲ႔ပင္လယ္စာေလးေတြကို ဒီေန႔ေတာ႔ သံပုရာသီးေလးနဲ႔အသုပ္စံုေလးသုပ္စားၾကပါတယ္ သိပ္ကတိကထမမ်ားတဲ႔အသုပ္ေလးပါ စားရတာလဲ ေတာ္ေတာ္ေလးေကာင္းပါတယ္။
တခါတရံ အသုပ္ေလးသုပ္ျပီးထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားရတာလဲ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္ ပင္လယ္စာေလးနဲ႔အသုပ္ေလး သုပ္စားၾကည္႔မယ္ဆိုရင္
ပါဝင္ရမွာေလးေတြက

  • ပါးပါးလွီးထားေသာေဂၚဖီ - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • ေရစိမ္ျပီးေရေႏြးသံုးမိနစ္ေလက္ေဖ်ာထားေသာဆန္ၾကာဇံ - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • ဆယ္ငါးမိနစ္ေလာက္ျပဳပ္ျပီးေရစစ္ထားေသာပင္လယ္စာအစံု - 250 g
  • ဆီခ်က္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • ပဲအက်က္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ေလးပံုတစ္ပံု
  • ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုး
  • သံပုရာသီး - တစ္လံုး
  • ငရုတ္သီးအက်က္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္သာသာ

ပင္လယ္စာနဲ႔အသုပ္ေလးသုပ္စားဖို႔ျပင္ပါတယ္

 တစ္ပြဲစာအတြက္

  • ေဂၚဖီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • ၾကာဇံ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • ၾကက္သြန္နီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္
  • ပင္လယ္စာအစံု - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္သာသာ
  • ထြင္ထားေသာသံပုရာသီးအမႊာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  • ပဲက်က္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္

အားလံုးကိုေရာျပီးနယ္လိုက္ရင္ ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာစံုသြားတဲ႔ပင္လယ္စာ အသုပ္စံုေလးရပါျပီ

Credit to : Mar Mar Lwin

No comments:

Post a Comment