Blogger Widgets

Wednesday, April 10, 2013

ပင္လယ္စာ ခ်ဥ္ေပါင္းဟင္းရည္စပ္စပ္ေလး


ပင္လယ္စာ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း

မာမာ႔ျခံထြက္ခ်ဥ္ေပါင္ပင္ကရတဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ျဖဴခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးပါ တစ္ပင္ထဲေပမဲ႔တစ္ခါခူးရင္ မိသားစု ညမနက္စားရေလာက္ေအာင္ကိုရပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာ ပင္လယ္စာအစံုေလးေတြနဲ႔ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္ထားပါတယ္ အရမ္းကိုထမင္းမိန္တဲ႔အရည္ေသာက္ဆမ္းေလးေပါ႔ေနာ္။
ခ်ဥ္ေပါင္ျဖဴကအရမ္းမခ်ဥ္တဲ႔အတြက္ အခ်ဥ္မၾကိဳက္တဲ႔သူေတြအတြက္ေတာ႔ အရမ္းကိုအဆင္ေျပပါတယ္ ေနာက္ျပီးခ်ဥ္ေပါင္ျဖဴကက်န္းမာေရးအတြက္ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ ဒါေပမဲ႔မာမာကေတာ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ဆိုရင္ခ်ဥ္ခ်ဥ္ခါးခါး ဘယ္ခ်ဥ္ေပါင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္ႏွစ္သက္ပါတယ္။ ဒီေန႔ခ်က္တဲ႔ခ်ဥ္ေပါင္ရည္ဟင္းေလးကို မာမာပင္လယ္စာေလးေတြနဲ႔ခ်က္ထားလို႔ ငရုတ္သီးကိုလံုးျခမ္းကြဲ စပ္စပ္ေလးနဲ႔စပ္စပ္ေလးခ်က္ထားပါတယ္။
ခ်က္နည္းေလးကေတာ႔
  • က်ဳိထားေသာခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
  • ပင္လယ္စာအစံု - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  • ငရုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္ေတာင္႔
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္က်ဳိရန္ 
  • ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ - အေနေတာ္ဇကာ တစ္လံုးစာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  • ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ - ထင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
  • ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  • ေရ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲစာ (အားလံုးေရာျပီးေရခမ္းေအာင္က်ဳိေပးပါ)
ပင္လယ္စာအရသာနယ္ရန္
  • ပင္လယ္စာအစံု - 250 g
  • ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ငပိရည္က်ဳိ - ထမင္းစားဇြန္းသံုးဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္

တစ္ပင္ထဲေသာခ်ဥ္ေပါင္ျဖဴပင္ တစ္ခါခူးရင္မိသားစု ညမနက္စားေလာက္ေအာင္ရပါတယ္

 ပင္လယ္စာအစံုနဲ႔ခ်က္ဖို႔ျပင္ပါတယ္

က်ဳိထားေသာခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မ်ားကိုအိုးထဲမွာထဲ႔ျပီးေရအနည္းငယ္ထဲ႔ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါတယ္ သံုးမိနစ္ေလာက္ဆူျပီးပါက အရသာနယ္ထားေသာပင္လယ္စာမ်ားကိုထဲ႔ျပီး ပင္လယ္စာမ်ားလံုးမိ သြားေအာင္ငါးမိနစ္ေလာက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါတယ္

ပင္လယ္စာမ်ားလံုးမိသြားပါကေရကိုလိုသေလာက္ထဲ႔ျပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္ဆယ္မိနစ္ေလာက္တည္ေပးပါ ေနာက္ဆံုးမွငရုတ္သီးစိမ္းကို သံုးပိုင္းခ်ဳိးျပီးထဲ႔ေပးကာႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဟင္းရည္ဆူေစျပီးရင္မီးႏိုင္ပါျပီ

 ပင္လယ္စာနဲ႔ခ်က္ထားတဲ႔ခ်ဥ္ေပါင္းဟင္းရည္ ပ်စ္ပ်စ္ေလးရပါျပီ

မံုလာပင္ေပါက္ ပဲသီးေရေႏြးေဖ်ာေလးႏွင္႔ ငပိရည္အစပ္ေပါ႔ေပါ႔ေလးတို႔နဲ႔အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ႔ ပင္လယ္စာခ်ဥ္ေပါင္းဟင္းရည္စပ္စပ္ေလးရပါျပီ

Credit to : Mar Mar Lwin

No comments:

Post a Comment