ပုဇြန္ ခ်ဥ္စပ္ကင္ |
ဒီရက္ထဲပုဇြန္ေလးေတြစားျဖစ္ေနလို႔ ဒီေန႔ေတာ႔သံုရာသီးေလးနဲ႔နယ္ျပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးကင္ပါမယ္ ငရုတ္ေကာင္းအရသာေလးလဲပါ အရြက္အရသာေလးလဲပါတာမို႔စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ပုဇြန္ကင္ေလးပါ မာမာတို႔သားအမိႏွစ္ေယာက္ထဲမို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ထမင္းမခ်က္ဘဲပုဇြန္ကင္ေလးေတြကို ဒီအတိုင္းစားျဖစ္ၾက ပါတယ္ သံပုရာရည္အရင္ဆံုးညွစ္ျပီး လိုအပ္တဲ႔အေမႊးနံ႔သာေလးေတြထဲ႔နယ္ျပီးမွ ကင္ထားတာမို႔ ပုဇြန္နံ႔သိပ္မရဘဲ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔အကင္ေလးျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္ ဒယ္ျပားေလးထဲဆီနဲနဲထည္႔ျပီး ကင္ေၾကာ္ေလးေၾကာ္လိုက္တာပါ လြယ္လဲလြယ္ ျမန္လဲျမန္ စားလို႔လဲအရမ္းေကာင္းတာေၾကာင္႔
မပင္မပန္းစားရတာမို႔ ကင္စားၾကည္႔ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါဝင္ရမွာေလးေတြကေတာ႔
- အေကာင္လိုက္ေရေဆးကာသန္႔စင္ထားေသာပုဇြန္ - 500 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- Parsley Flakes - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (မထဲ႔လဲရ)
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ပုဇြန္ထုတ္ ခ်ဥ္စပ္ေလးကင္ပါမယ္
အရသာမ်ားေရာကာနယ္ကာသံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ငါးမိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားေပးပါတယ္
မီးအေနေတာ္ေလာက္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာ ဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီကိုအရင္ဆံုးထဲ႔ျပီး ပူလာပါကပုဇြန္အရသာ နယ္မ်ားကိုထဲ႔ျပီးကင္ေၾကာ္ေလးေၾကာ္ပါမယ္ တစ္ဖက္က်က္ပါကတစ္ဖက္ကိုလွႏ္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုး က်က္ရင္ဆယ္ေပးပါတယ္
ငရုတ္ေကာင္းနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ ပုဇြန္ကင္ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ
Credit to: Mar Mar Lwin
No comments:
Post a Comment