Blogger Widgets

ၿမန္မာ videos ေလးေတြၾကည္႔ သြားဦးေနာ္

Loading...

Wednesday, April 10, 2013

ၾကက္သားေပါက္ဆီ အိအိေလး


ၾကက္သားေပါက္ဆီ
ၾကက္သားေပါက္ဆီေလး အပ်င္းေျပလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ မာမာ႔သမီးေလးလုပ္ထားတာပါ မာမာက မုန္႔လုပ္ရတာစိတ္မရွည္သေလာက္ သူကေတာ႔အရမ္းကိုစိတ္ရွည္ပါတယ္ ဒီေန႔လဲေမေမေရ ေပါက္ဆီလုပ္စားရေအာင္ဆိုတာနဲ႔ သူ႔ကိုအာဏာကုန္လႊဲျပီးမာမာနားေနလိုက္ပါတယ္ တစ္ရက္တစ္ေလ ရတဲ႔နားရက္ေလးေပါ႔ေနာ္။
သူလုပ္တဲ႔ေပါက္ဆီေလးေတာ္ေတာ္႔ကိုစားေကာင္းပါတယ္ လုပ္နည္းေလးအဆင္႔မ်ားေပမဲ႔ စားရတာေကာင္းေတာ႔ သူပင္ပန္းတာေလးေပ်ာက္သြားတာေပါ႔ေနာ္။သူစိတ္ရွည္လက္ရွည္လုပ္ထားတဲ႔ေပါက္ ဆီလုပ္နည္းေလးကို မာမာ မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္
သူလုပ္တဲ႔ဂ်ဳံက ရိုးရိုးဂ်ဳံမို႔ ေပါင္းလိုက္တဲ႔အခါမွာနဲနဲေလးအညိဳေရာင္ဘက္ေျပာင္းသြားတဲ႔ေပါက္ဆီမ်ဳိးပါ ဒါေပမဲ႔ဘာမွမျဖစ္ပါဘူး အညိဳေရာင္ေလးႏွစ္သက္တဲ႔သူေတြအတြက္ေပါ႔ အျဖဴေရာင္နဲ႔အရသာကေတာ႔ အတူူတူပါဘဲ ဂ်ဳံသားအရသာလဲအတူတူပါဘဲ သံုးတဲ႔ဂ်ဳံအမ်ဳိးအစားေပၚမူတည္ျပီး အေရာင္ေလးဘဲ ကြာသြားတာပါ အလုပ္အားတဲ႔ရက္ေတြမွာမိသားစုေတြေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး
လုပ္စားၾကတာေပါ႔ေနာ္။
ပါဝင္ရမွာေလးေတြက

ေပါက္ဆီအျပင္ခြံအတြက္
  • 1 1/2 cup plain flour
  • 1 tsp dry yeast
  • 1/2 cup ရေႏြး
  • 1/2 tsp သၾကား 
  • 1/4 tsp ဆား
  • 1 tbs ဆီ
 ေပါက္ဆီအျပင္ခြံအတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြျပင္ပါတယ္

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကိုေရာျပီး yeast ေပ်ာ္တဲ႔အထိအရည္ေဖ်ာ္ေပးကာ ေပ်ာ္လာပါကဂ်ဳံမွဳန္႔ႏွင္႔ေရာျပီး ဒိုးသားရေအာင္ နယ္ပါမယ္

ဂ်ဳံသားကိုေခ်ာလာျပီးလက္မွာမကပ္ေတာ႔တဲ႔ထိ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွဲေပးပါ
ႏွဲျပီးသားဂ်ဳံလံုးကိုေလလံုေအာင္ပိတ္ျပီး ေႏြးေသာေနရာတြင္တစ္နာရီေလာက္ထားေပးပါ

ဂ်ဳံသားပြေအာင္ေစာင္႔ေနခ်ိန္ေနမွာ အစာအတြက္အသားႏွင္႔အသီးအရြက္မ်ားကိုျပင္ျပီး ခ်က္ပါမယ္
 ေပါက္ဆီထဲထဲ႔ဖို႔ အစာအတြက္လိုတာေလးေတြျပင္ပါတယ္
  • 1/2 cup ေလးေထာင္႔ေသးေသးေလးေတြတံုးထားေသာၾကက္သြန္နီ
  • 1/2 cup ခပ္ရြယ္ရြယ္လွီးထားေသာေဂၚဖီ 
  • 1/2 cup အေနေတာ္လွီးထားေသာၾကက္သြန္မိတ္ 
  • 1/4 cup ေလးေထာင္႔ခပ္ေသးေသးလွီးထားေသာမံုလာဥနီ 
  • 1/2 tbs ဆား 
(အားလံုးကိုေရာနယ္ျပီးဆယ္မိနစ္ေလာက္ထားကာ ထြက္လာေသာအရည္မ်ားကို ညွစ္ေပးျပီးမွေၾကာ္ ပါတယ္)


အသီးအရြက္ႏွင္႔ေရာျပီးေၾကာ္ရန္ အစာအတြက္အသားကိုျပင္ပါမယ္
  • 200 g ခပ္ေသးေသးေလးမ်ားတံုးထားေသာၾကက္သား  
  • 1/2 tsp ပဲငံျပာရည္ 
  • 1/4 tsp ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ 
  • 1/2 tsp ဆား
  • 1/2 tsp ႏွမ္းဆီ
  • တစ္မႊာ ၾကက္သြန္ျဖဴ 
  • ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကိုျပဳပ္ျပီး - ရွစ္စိတ္စိတ္ေပးပါ(ၾကက္ဥဓါတ္ပံုရိုက္ဖို႔ေမ႔သြားပါတယ္)
အိုးထဲတြင္ဆီထဲ႔ျပီးပူလာပါကၾကက္သားကို အရင္ဆံုးသံုးမိနစ္ေလာက္ထဲ႔ေၾကာ္ေပးကာ ၾကက္သားထဲသို႔အသီးအရြက္မ်ားကိုေနာက္ဆံုးမွႏွစ္မိနစ္ေလာက္ထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါတယ္

တစ္နာရီေလာက္အခ်ိန္ၾကာပါက ဂ်ဳံသား ႏွစ္ဆပြလာထိရပါလိမ္႔မယ္

ပြလာေသာဂ်ဳံသားကို ရွစ္ပံုပံုကာအလံုးေလးမ်ားရေအာင္ လက္မႏွစ္ဖက္ျဖင္႔ဂ်ဳံသားကိုျဖန္႔ျပီးျပန္ျပန္ လံုးေပးျပီး လက္ဝါးႏွစ္ဖက္ၾကားမွာထဲ႔ျပီးလံုးေပးပါက ဂ်ဳံလံုးေလးမ်ာရလာပါလိမ္႔မယ္

ေစာေစာကလံုးထားေသာဂ်ဳံလံုးကို ဒလိမ္႔တံုးႏွင္႔လိွမ္႔ျပီး ၁၀စင္တီမီတာေလာက္ရေအာင္လွိမ္႔ေပးပါတယ္ ျပီးမွ အစာႏွင္႔ဘဲဥထဲ႔ကာ ဂ်ဳံအနားသားမ်ားကိုဆြဲယူျပီးအုပ္ေပးပါတယ္

 ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလိုပံုစံေလးမ်ား လုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္

ေပါင္းလွ်င္အိုးတြင္မကပ္ေစရန္ baking paper စကၠဴေလးမ်ားခံျပီးျပီးေပါင္းေပးပါတယ္

ေရေႏြးဆူဆူကိုေအာက္တြင္ခံျပီး ေပါင္းခံအိုးတြင္ေပါက္ဆီကိုထဲ႔ကာ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ခန္႔မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ေပါင္းေပးပါတယ္

အနားသားအတြန္႔ေလးနဲ႔လုပ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားေပါက္ဆီ အိအိေလးရပါျပီ

ဝိုင္းဝိုင္းေလးလံုးထားတဲ႔ ၾကက္သားေပါက္ဆီ ပူပူေမႊးေမႊးေလးပါ
 
Credit To : Mar Mar Lwin

No comments:

Post a Comment